Scroll verder en klik onder het artikel op jou favoriete shop om direct te bestellen. Je kunt ook meerdere shops bezoeken en vergelijken!

AJAX TENUE UIT 2021/2022

Ajax tenue uit 2021/2022

Na lang wachten kunnen eindelijk met trots het nieuwe Ajax uitshirt 2021/2022 met jullie delen! In dit tenue speelt Ajax haar uitwedstrijden in de Eredivisie, KNVB beker en Europese competitie. Normaal gesproken worden nieuwe tenues gelanceerd aan het einde van de competitie, maar door corna is dit een maand verschoven. Het lange wachten wordt in ieder geval beloond met dit prachtige uitshirt en bijpassende broekje en sokken.

Ajax uitshirt 2021/2022

Het nieuwe uitshirt is een ode aan het verleden, met sterke verwijzingen naar de voetbalshirts waar de club mee speelde in de jaren ‘80 en ‘90. Shirtsponsor en ontwerper van het shirt is dit jaar nog steeds adidas. Het merk is al shirtsponsor sinds 2000 en heeft zich aan Ajax verbonden tot aan 2025. De hoofdkleur op het shirt wordt door adidas ICEY BLUE genoemd. De laatste keer dat Ajax een lichtblauw shirt droeg was in het seizoen 2011-2012, toen onder leiding van Frank de Boer de landstitel binnen werd gesleept.

Design

Als je bekend bent met het uitshirt van Schotland, dan herken je dit design! Zij hebben dit jaar een soortgelijk ontwerp gekregen van adidas. Toch zitten er genoeg verschillen in. Het Ajax uitshirt 2021/2022 laat zich kenmerken door de grote diagonale vlakken op het gehele shirt. Deze worden ‘gesplitst’ of verdeeld door door blauwe stroken die lijken op bliksemschichten. De hoofdkleur varieert van lichtblauw tot donkerblauw. Deze kleuren zijn een soort ‘vervaagd’ op de diagonale banen aangebracht. Dit geeft een speciaal en uniek effect, waardoor je Ajax heel makkelijk zult herkennen in haar uitwedstrijden.

Ondanks de blauwe hoofdkleur zien we gelukkig ook nog genoeg van de clubkleuren rood en wit terugkomen. Zo is de ronde hals van het Ajax uitshirt rood met wit en zien we de kenmerkende adidas strepen op de schouder lopen. Interessant hier is dat de banen niet doorlopen op de mouw. Dit is normaal gesproken wel het geval. Op de borst vinden we uiteraard het Ajax logo. Deze heeft een rode achtergrond met witte letters, waardoor het geheel er goed uit knalt! Uiteraard vinden we hier ook de 3 witte sterren verwijzend naar de 30+ landstitels van de club. Op de borst staat het logo van adidas in het wit. Verder staat uiteraard het logo van Ziggo weer op de voorkant van het shirt. Dit keer ook in het wit. Ziggo heeft nog een contract met Ajax tot en met de zomer van 2022 en zal daarom voorlopig trots op de borst van de Ajacieden blijven prijken. In de nek op de achterkant van het uitshirt staan drie Andreaskruizen die verwijzen naar de stad Amsterdam. Dit zijn dezelfde kruizen als die je op de bekende Amsterdamse paaltjes (of Amsterdammertjes) in de stad ziet.

Een ander detail is dat de shirts dit jaar gebruik maken van adidas AeroReady technologie. Deze technologie stamt uit 2019 en is de opvolger van de welbekende Climacool technologie. Dit zorgt voor een nog betere afvoer van hitte/zweet en andere lichaamssappen.

Bij het nieuwe tenue horen uiteraard ook bijpassende shorts en sokken. Het uitbroekje is blauw van kleur. Over de zijkant lopende de 3 adidas strepen. Op linker broekspijp staat het adidas logo. Op de rechter broekspijp het logo van Ajax in het rood met de 3 sterren in het wit er boven. De sokken zijn ook donkerblauw met witte accenten die je terugvindt in de adidas strepen en het logo op de scheen.

Op zoek naar iets anders?

Geen interesse in het Ajax tenue uit 2020-2021? Je kunt hier ook het Ajax tenue thuis 2020-2021 en Ajax trainingspak kopen. Deze kun je kopen door op de linksboven aan de pagina te klikken.

Kenmerken

  • 3 kampioens sterren, Ajax en Adidas logo op de voorzijde
  • AeroReady technologie
  • Ronde hals
  • Rode en witte details
  • 3 Andreaskruizen in de nek
  • Materiaal: 100% polyester
  • Wasbaar op 40°C

Bedrukking

Wil je het Ajax tenue laten bedrukken met de officiële letters? Dat kan bij een van onze aanbieders! Je kunt ervoor kiezen om een shirt met eigen naam te laten bedrukken of kiezen voor een van de Ajax spelers. Ook kunnen de kampioenssterren worden gedrukt.