Scroll verder en klik onder het artikel op jou favoriete shop om direct te bestellen. Je kunt ook meerdere shops bezoeken en vergelijken!

AJAX TENUE THUIS 2021/2022

Ajax tenue thuis 2021/2022

Let op: het nieuwe thuistenue van Ajax voor het seizoen 2021/2022 laat nog even op zich wachten. Lees hieronder de informatie van het eerdere thuisshirt. Zodra het Ajax thuisshirt 2021/2022 beschikbaar is, updaten we de site!

Vandaag is in samenwerking met kledingsponsor Adidas, het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2021/2022 officieel bekend gemaakt. De voetbalclub Ajax zal in dit nieuwe thuistenue de KNVB Beker, Champions League thuiswedstrijden en de Eredivisie wedstrijden spelen. Deze thuiswedstrijden zullen plaatsvinden in de Johan Cruyff Arena. De voetbalclub is al vier seizoenen lang geen kampioen van Nederland geworden. Met dit nieuwe thuistenue hopen zij dan toch de overwinning binnen te kunnen slepen.

Zoals eerder benoemd is ook dit seizoen weer Adidas de kledingsponsor van de club. Sinds 2009 is Adidas al verantwoordelijk voor de designs van de tenues van de voetbalclub. De samenwerking met Adidas is verlengd en zal tot 1 juli 2019 lopen. Dat houdt in dat er aan het einde van dit seizoen een nieuwe kledingsponsor zal komen. Lees hieronder verder voor de details van het nieuwe Ajax thuistenue.

Design

Ook dit nieuwe seizoen 2021/2022 heeft het nieuwe thuistenue van Ajax redelijk hetzelfde design als dat we van ze gewend zijn. Dit is ook goed, want zo herkennen we de club goed. Het shirt is vrij wit van kleur en heeft over het midden van het thuisshirt een brede verticale rode baan lopen. Die rode baan in het midden bevat over de gehele baan een print van ruiten en diagonale strepen. Het design van dit nieuwe thuisshirt is gebaseerd op de voetbalshirts die het Nederlands Elftal droeg in 1988 tijdens het EK. Zij hebben dat jaar het EK gewonnen, en ook toen was Adidas de kledingsponsor van de club. Op de schouders van het shirt zijn rode trademark banen te zien van kledingsponsor Adidas. Ook de clubs als Real Madrid, Juventus en Bayern München hebben deze strepen op de schouders.

Op de rechterborst van het shirt staat het logo van Adidas afgebeeld in een witte kleur, dat goed afsteekt tegen de rode kleur die over het midden loopt. Op de linkerborst van het thuisshirt staat het logo van de club afgebeeld, boven het logo staan ook weer de drie kampioenssterren. Deze mogen niet ontbreken, aangezien zij verwijzen naar de 33 gewonnen kampioenschappen van de club.

Ook de hoofdsponsor mag niet op dit thuisshirt ontbreken, ook tijdens het seizoen van 2021/2022 zal ZIGGO de hoofdsponsor zijn van de club. Zij zijn dit al sinds het jaar 2015. Dit contract loopt in ieder geval nog door tot het jaar 2020. Het thuisshirt bevat een mooie witte v-hals met daaromheen rode belijning. Op de achterkant van het shirt zijn in de nek ook weer de drie andreaskruizen te zien die verwijzen naar de stad. Deze rode belijning is ook terug te zien aan de onderkant van de mouwen.

Het bijpassende voetbalbroekje van het nieuwe thuistenue is helemaal wit met aan de zijkanten rode Adidas strepen. Ook op de broekspijpen zijn de logo’s van de club en kledingsponsor Adidas te vinden. De bijpassende sokken zijn wit en hebben aan de bovenkant rode Adidas strepen.

Op zoek naar iets anders?

Geen interesse in het Ajax tenue thuis 2019-2020? Je kunt hier ook het Ajax tenue uit 2020-2021 en Ajax trainingspak kopen. Deze kun je kopen door op de linksboven aan de pagina te klikken.

Kenmerken

  • 3 kampioens sterren, Ajax en Adidas logo op de voorzijde geborduurd
  • "Ajax" op de achterzijde in de hals geborduurd
  • ClimaCool technologie
  • V-hals
  • Andreaskruizen
  • Materiaal: 100% polyester
  • Wasbaar op 40°C

Bedrukking

Wil je het Ajax tenue laten bedrukken met de officiële letters? Dat kan bij een van onze aanbieders! Je kunt ervoor kiezen om een shirt met eigen naam te laten bedrukken of kiezen voor een van de Ajax spelers. Ook kunnen de kampioenssterren worden gedrukt.